2.9 Risikoanalyse

2.9 Risikoanalyse

Risikovurdering og sikkerhedspolitik

1. Formål og anvendelsesområde

Denne politik etablerer en systematisk tilgang til at identificere, analysere, evaluere og håndtere risici og muligheder i organisationen. Det understreger vores forpligtelse til at sikre sikkerheden for vores chauffører, kunder og interessenter ved at integrere adfærdsbaserede sikkerhedsprincipper i kemiindustriens SQAS (BBS), ISO-tilpassede praksisser samt HCCAP og GMP og kunde baserede rammer. Denne politik gælder for alle organisatoriske operationer og fungerer som en køreplan for at opnå proaktiv sikkerhedsstyring og løbende forbedringer.


2. Referenceramme

Politikken overholder ISO-standarder (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, GMP og HACCP) og er i overensstemmelse med førende globale og branchespecifikke bedste praksis. Vi inkorporerer retningslinjer for adfærdsbaseret sikkerhed (BBS) for at adressere chauffør adfærd og implementere korrigerende handlinger effektivt. Denne politik er baseret på rammer, der leveres af sikkerhedsledere i branchen og organisatoriske partnerskaber.


3. Ansvar


4. Behaviour-Based Safety (BBS) Integration

Adfærdsbaseret sikkerhed er en hjørnesten i vores sikkerhedsstrategi. Det understreger den rolle, individuel adfærd spiller i risikobegrænsning og fremmer en proaktiv tilgang til forebyggelse af hændelser. Nøgleelementer omfatter:


5. Træning og udvikling

Vores træningsprogram er designet til at udstyre chauffører med den viden og de færdigheder, der kræves for at sikre sikkerhed i alle operationelle sammenhænge. Uddannelsen er opdelt i tre kategorier:


6. Risikovurderingsproces

Vores risikovurderingsproces er central for at sikre sikkerheden for vores chauffører, kunder og interessenter, samtidig med at vi opretholder operationel ekspertise. Ved at anvende en proaktiv og datadrevet tilgang tilstræber vi at identificere, evaluere og afbøde risici effektivt og integrere sikkerhed i alle aspekter af vores drift.


6.1 Input - Viden - inspiration - indsamling af data

Data til evalueringen kommer fra den daglige drift og tiltænkte situationer 

6.2 Identifikation af risici

Vi anvender en omfattende tilgang til risikoidentifikation, der sikrer, at alle potentielle farer, der påvirker vores drift, fanges. Nøgleaktiviteter omfatter:

6.3 Analyse af risici

Vi analyserer identificerede risici for at forstå deres potentielle indvirkning og prioriterer handlinger i overensstemmelse hermed. 

1.  Vurdering omhandler:

o   Vurderingen er bygget op på om det er:

2.  Vurdering af sværhedsgrad og sandsynlighed:

o Risici bedømmes baseret på deres potentielle alvor (påvirkning af operationer og interessenter) og sandsynlighed (hyppighed af hændelser).

o Sandsynligheden er kategoriseret fra sjældne (branchedækkende hændelser over fem år) til hyppige (flere hændelser i vores operationer inden for et år):

3.  Konsekvens vurdering af seriøsitet:

o Vurderingen af alvor tildeles en numerisk værdi fra 0 til 5:

o For risici, der vurderes som "massive" med hensyn til alvor og påvirkning, aktiverer vi vores Business Continuity Plan (BCP) som en kritisk reaktionsforanstaltning.

4.  Visuel prioritering:

o Ved at bruge et risikovarmekort klassificerer vi risici som høje, mellemstore eller lave, hvilket gør det muligt for os at fokusere vores indsats der, hvor der er mest behov for dem.

5.  Grundårsagsanalyse (RCA):

o For væsentlige risici bruger vi værktøjer som "5 Whys" og Fishbone Diagrams til at identificere underliggende årsager og udvikle målrettede løsninger.

Matrix Risiko Assesment

6.4 Evaluering og prioritering af risici

Risikoevaluering sikrer overensstemmelse med vores organisatoriske mål, interessenters forventninger og overholdelsesforpligtelser.


6.5 Håndtering af risici

Risikostyringsmetode

Vores risikostyringstilgang kategoriserer risici baseret på deres alvor og sandsynlighed, hvilket giver en struktureret ramme for respons. For hver identificeret risiko fastlægger vi den passende styringsstrategi ud fra følgende muligheder:

Risici kategoriseret som "massive" udløser øjeblikkelig eskalering og prioriterede handlinger. Afhængigt af konteksten kan disse omfatte forbedrede kontroller, operationelle justeringer eller aktivering af specialiserede beredskabsplaner for at minimere påvirkningen og sikre forretningskontinuitet.


6.6 Integration af adfærdsbaseret sikkerhed (BBS)

BBS principper er fuldt integreret i vores risikovurderingsproces for at fremme sikker adfærd og reducere risici:


6.7 Dokumentation og kommunikation

Vi sikrer, at alle risikorelaterede aktiviteter er veldokumenterede og kommunikeret effektivt på tværs af organisationen:


6.8 Kontinuerlig forbedring

Risikovurderingsprocessen er en dynamisk, udviklende indsats, der sigter mod at være på forkant med nye udfordringer:


7. Overvågning og rapportering

7.1 Interessenternes rolle i compliance


8. Politikgennemgang og opdateringer

Denne politik gennemgår en årlig revision eller revision, når der sker væsentlige driftsændringer. Opdateringer er baseret på feedback fra BBS-undervisere, klientsikkerhedsaudits og udviklende industristandarder.

9. Dokumenter

Dokumenter vedrørende evaluering